(video) Voronin: Când Gavrilița a trecut, cu îngâmfare și indiferență, pe lângă o bătrână sărmană, linia roșie a fost depășită. Ei iau pâinea oamenilor, pacea și viitorul

Partidul Comuniștilor demarează consultări cu cetățenii privind „salvarea țării din mâinile actualei guvernări”. „Vom merge în fiecare localitate și vom discuta cu oamenii ce să facem, cum să procedăm, începând cu proteste masive față de sărăcia pe care au adus-o cei de la putere”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Nu demult am vorbit că Republica Moldova s-a apropiat rapid de o linie roșie periculoasă, de marginea unei prăpastii.

Astăzi însă constatăm că guvernarea actuală a depășit această linie roșie. Acest lucru s-a întâmplat în momentul în care prim-ministra Natalia Gavrilița, înconjurată de tinerii PAS, a trecut cu îngâmfare și indiferență pe lângă o bătrânică sărmană, care cerșea, fără să-i arunce vreo privire.

Acest episod scurt, dar foarte vorbitor, a demonstrat adevărata atitudine a guvernării față de oamenii acestei țări.

În acest an cetățenii au sărăcit enorm. Inflație, prețuri mari, tarifele au înghițit toate economiile oamenilor. Acum ei stau în fața unor alegeri înspăimântătoare - să cumpere pâine, să nu moară de foame sau să achite serviciile comunale, ca să nu rămână în stradă, sau să ia medicamentele necesare?

Este un genocid conștient organizat împotriva propriului popor.

Și mai grave sunt declarațiile privind înarmarea cu tehnică NATO, se provoacă isterie, autoritățile pregătesc cetățenii să devină carne de tun și nu le pasă de neutralitate și de dorința oamenilor de a menține pacea în țară.

Această putere nu înțelege că deja a pierdut încrederea chiar și a celor care i-au votat. Această putere ia de la oameni pâinea, pacea, viitorul, apoi le va lua și țara.

PCRM anunță că va demara consultări populare.

În fiecare localitate vom consulta opinia cetățenilor ca să putem lua o decizie ce să facem pentru a salva țara din mâinile acestei guvernări, începând de la proteste”, a declarat Vladimir Voronin.

Imagini cu tineri de la PAS, în frunte cu Natalia Gavrilița, în care ocolesc o bătrână ce cerșea, în timpul unui flashmob, au devenit virale pe rețele, fiind dur criticate.

Fostul premier, Ion Chicu, a calificat gestul drept „spectacol fără pâine, obraz fără rușine”. „Ce bine că bătrânica nu știe cine a trecut azi pe lângă ea. I-ar fi cu mult mai dureros, daca ar ști...”, a scris acesta, pe Facebook.


Pub