Ultima oră! SIS are un nou șef, cu dublă cetățenie și vine de la CEC: Maia Sandu mi-a făcut această propunere
Alexandru Musteață, membru al Comisiei Electorale Centrale a fost numit de către Parlament șef la Serviciul de Informații și Securitate pentru următorii cinci ani, după ce Alexandr Esaulenco și-a dat demisia. Musteață a declarat că are dublă cetățenii, iar propunerea de a candida la șefia SIS-ului a venit din partea președintei Maia Sandu. 
Foto: multimedia.parlament.md

Candidatura a fost susținută de către 54 de deputați PAS, iar 3 au votat contra. 

„Confirm că am cetățenia altui stat, la fel cum au circa 1 milion de cetățeni ai Republicii Moldova, cetățeni care își iubesc țara, la fel cum o fac și eu și lucrează în interesul R. Moldova. În toată activitatea mea profesională de peste 10 ani am lucrat doar pentru a dezvolta această țară, serviciile care sunt prestate pentru a dezvolta democrația, statul de drept, drepturile omului. Am făcut și multe acțiuni de caritate aici în Moldova”, a declarat Musteață. 

Acesta a declarat că propunerea de a candida la șefia SIS-ului a venit din partea șefei statului.

„Este o funcție care necesită responsabilitate. Atunci când mi s-a făcut propunerea de către doamna președintă, am avut o discuție foarte lungă și interesantă, pe mai multe subiecte ce țin de activitatea Serviciului de Informații și Securitate. Motivația vine din dorința de a obține niște rezultate bune pentru țară, de a participa la apărarea țării, securizarea cetățenilor”, a mai spus Musteață.

Tot astăzi, Alexandru Musteața a depus jurământul în fața corpului de deputați.

Acesta a fost director al Departamentului Buna guvernare al Fundației Soros-Moldova și consilier al prim-ministrei, Natalia Gavrilița. 

Șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, a fost eliberat din funcție, în baza cererii de demisie. Proiectul a fost susținut de 52 de deputați.

Șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, și-a dat demisia.


Pub