image
Sursa foto: norwaytoday.info

Norvegia va trata militarii ucraineni răniți pe câmpul de luptă

Guvernul norvegian a anunțat că va primi și va trata militarii ucraineni evacuați și răniți în cadrul acțiunilor de apărare a țării.

Spitalul Universitar din Oslo și spitalul Sunnaas s-au declarat deja pregătite pentru a accepta militarii răniți din Ucraina și a le oferi asistența medicală necesară. Anterior, Norvegia și-a afirmat disponibilitatea de a primi 550 de soldați, iar marți, 31 mai, ministra justiției și securității publice, Emilie Enger Mehl, a subliniat că țara nordică este una dintre „cele mai activ implicate participante în schema de evacuare a civililor din zonele afectate de invazia rusă în Ucraina”. În prezent, Norvegia este pregătită să primească și militari răniți, transmite „Norway Posts”.

„Norvegia nu are până în prezent experiența de evacuare în scopuri medicale a soldaților răniți din zonele în care este în plină desfășurare un conflict armat. De aceea, până acum, a trebuit să ne asigurăm că includerea soldaților în schema de evacuare deja existentă respectă regulamentul.”, a adăugat Mehl.

Soldații acceptați pentru tratament în Norvegia reprezintă contribuția țării nordice la Mecanismul European de Protecție Civilă și, conform spuselor autorităților, pe lângă spitalul Universitar din Oslo și spitalul „Sannaas”, spitalul „Helse Bergen” reprezintă una dintre mai pregătite unități medicale din Norvegia în tratamentul arsurilor grave și traumatismelor severe. Competențele norvegienilor în aceste domenii au fost menționate anterior și de președintele ucrainean Vladimir Zelenski în cadrul adresării sale online din parlamentul Norvegiei, acum două luni, pe 30 martie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: