image
Sursa foto: unian.net

Bilanț negru de Ziua Copilului, în Ucraina: 243 de copii au fost uciși și alți 446 răniți din cauza agresiunii ruse

Războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei crește bilanțul victimelor de la o zi la alta. Printre acestea se numără și 243 de copii și-au pierdut viața și alți 446, care au fost răniți în urma bombardamentelor.

Până în prezent, 689 de copii au avut de suferit de pe urma agresiunii rusești. Datele prezentate în dimineața zilei de 31 indică faptul că numărul copiilor decedați de la ultima actualizare nu s-a modificat, dar, în schimb, cifrele copiilor răniți au crescut până la 446, punctează Ukrainska Pravda, citând informațiile oferite de Oficiul General Procuraturii ucrainene.

„Aceste date nu sunt finale, întrucât ancheta este încă în desfășurare pentru a confirma cifrele și de pe teritoriile unde au loc ostilități militare intense, dar și pe cele eliberate sau vremelnic ocupate de invadatori.”, se arată în postarea Procuraturii din Ucraina.

În total, copiii au avut de suferit cel mai mult în regiunea Donețk (153), regiunea Kiev (116), regiunea Harkov (111), regiunea Cernigov (68), regiunea Luhansk (52), regiunea Herson (52), regiunea Nikolaev (47), regiunea Zaporojie (29), regiunea Sumî (17), orașul Kiev (16) și regiunea Jîtomîr (15).

Totodată, până în prezent, 1909 instituții de învățământ au fost afectate din cauza exploziilor și bombardamentelor constante asupra orașelor și satelor ucrainene, efectuate de către forțele armate ale Rusiei. Din acest total, 180 de clădiri au fost distruse din temelii.

Cele mai recente victime în rândul copiilor au fost înregistrate pe 29 și 30 mai. Luni, 30 mai, un adolescent de 16 ani și o copilă de 13 ani au fost răniți în rezultatul bombardamentelor agresorilor înspre Harkov și înspre orășelul Korotici, situat, la fel, în regiunea Harkov. O zi mai devreme, duminică, pe 29 mai, o fetiță de doar 9 ani a fost ucisă, iar un bebeluș de 7 luni și o altă fetiță de 5 ani au fost rănite din cauza exploziilor provocate de militarii ruși la Miroliubovka, în regiunea Herson.

Noutăţile partenerilor

comentarii: