image
Sursa foto: Anatolie Nosatâi

Ministrul Apărării: „Orice articol militar va veni în Republica Moldova, va fi folosit pentru apărare, nu pentru atacuri”

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi, a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV că ajutoarele militare care ar putea veni în Republica Moldova vor fi folosit pentru apărare, nu pentru atacuri.

„Orice articol militar nu ar veni în Republica Moldova, va fi folosit pentru apărare. Aici vreau să menționez că doctrina militară a Republicii Moldova este o doctrină de apărare și nicidecum nu prevede o doctrină de ofensivă cu oarecare obiective de a cuceri sau de a invada pe cineva. N-aș spune că nu se face nimic pentru a negocia cu partenerii sau pentru a discuta de ce avem nevoie. Vreau să menționez că îndeosebi după 2014, Armata Națională a trecut printr-un șir de exerciții pentru a elabora planul de dezvoltare a capabilităților armatei pe termen lung”, a spus Nosatâi.

Ministrul a mai spus că în prezent tehnica militară a Republicii Moldova este învechită, iar locul ei ar fi la un muzeu de istorie.

„Nivelul de echipare reiese din nivelul de asigurare financiară. Cu regret, la acest capitol nu stăm bine și acest domeniu necesită o abordare. Actualmente, Armata Națională este dotată cu ceea ce a moștenit de la Armata Uniunii Sovietice. Când vorbim despre tehnică, trebuie să ne închipuim acele unități de tehnică care au fost produse în anii 60-80. Dacă facem un mic calcul, unitățile acestea ar avea un loc undeva la un muzeu al istoriei militare. Totodată, vreau să menționez că pe parcursul anilor am beneficiat de ceva asistență din partea partenerilor și, în primul rând, mă refer la SUA, prin câteva programe am obținut câteva zeci de produse tehnice, camioane și cam aceasta”, a completat Anatolie Nosatâi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: