Radu Marian, după ce primarul capitalei a interzis marșul LGTB: „Un gopnic nu poate conduce o capitală europenă”
Deputatul PAS, Radu Marian, vine cu acuzații către primarul capitalei, Ion Ceban, după ce acesta a interzis marșul LGTB. Marian susține că edilul „se poartă exact ca un gopnic, intimidând și hărțuind” această comunitate. Totodată, acesta a menționat că Ceban în 3 ani nu a rezolvat nicio problemă majoră a orașului, „nu poate conduce o capitală europeană în secolul 21”.
Foto: UNIMEDIA
„La Poșta Veche, acolo unde eu am crescut, dar și la Ciocana, unde am învățat, erau în vogă un grup mic de oameni pe nume „gopnici”. Gopnicii insultau, hărțuiau alți copii pentru simplul fapt că arătau altfel, sau pentru că erau diferiți. Păi iată actualul primar se poartă exact ca un gopnic, intimidând și hărțuind comunitatea LGBT, cetățeni ai Chișinăului, care pur și simplu vor să-și exercite dreptul constituțional la adunare pașnică.

Păcat! Acest primar încă nu a rezolvat în 3 ani nicio problemă majoră a orașului. Un gopnic nu poate conduce o capitală europeană în secolul 21. În 2023, va trebui să-l scoatem acolo prin vot, că ne facem de rușine cu el”, a scris Marian pe pagina sa de Facebook.

„Amatoarele și amatorii de BDSM cred că au acum fantezii erotice cu Ceban îmbrăcat în piele cu o puhă de cioban în mâna, care strigă: Interzis, am spus”, așa a reacționat coordonatoarea de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov, după ce edilul capitalei a interzis marșul LGBT.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a fost blocat pe Facebook, după scandalul legat de marșul LGBT. „Despre homosexuali nu ai voie sa vorbești pe Facebook. Sună personalul Maiei Sandu să te blocheze”, a menționat Ceban.

Scandalul legat de marșul LGBT ia amploare. După reacțiile provocate de anunțul lui Ion Ceban privind interzicerea marșului LGBT în capitală, edilul vine cu noi declarații. „Interzis am spus. Nu aveți ce căuta în Chișinău pe străzi. Nici cu Maia Sandu, nici fără ea”, a scris acesta într-o postare pe Facebook care ulterior a dispărut.

Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT planificat pentru această lună. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.

„Ion Ceban asta depășește orice limită”, a scris soția ministrului Muncii, Vera Țurcanu-Spatari, după ce primarul capitalei a declarat că „marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de Primărie”. Aceasta a cerut Consiliului pentru Egalitate să vină cu o reacție.

Mitropolia Moldovei cere autorităților să anuleze festivalul Moldova Pride, care se va încheia cu Marșul solidarității organizat de comunitatea LGBT. Aceștia invocă faptul că „parada sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre”, iar în context cer „să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”.


Pub