Un bărbat, condamnat la 17 ani de închisoare: A omorât în bătăi o persoană la care locuia
Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 16 mai 2022, un bărbat în vârstă de 41 ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, comis cu deosebită cruzime. Sentința integrală urmează a fi pronunțată la data de 01 iulie 2022, anunță Procuratura Generală.
Foto: procuratura.md

Astfel, potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat de către procurori că, în dimineața zilei de 09 august 2021, în timp ce se afla la domiciliul victimei din sectorul Centru al capitalei, în cadrul unui conflict apărut spontan între cei doi, manifestând o deosebită cruzime, i-a aplicat victimei mai multe lovituri în regiunea toracelui și a capului, în rezultatul cărora a intervenit decesul victimei.

Victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 46 ani, care locuia într-un apartament din municipiului Chișinău, a cărui proprietar era și care îl găzduia pe inculpat.

„Pe tot parcursul desfășurării procesului penal, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură menținută și de către instanța de judecată până când sentința va deveni definitivă. Fiind audiat asupra circumstanțelor cazului, inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția în săvârșirea faptei incriminate.

Concretizăm că, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorului părții vătămate a prejudiciului moral și material cauzat, în sumă totală de 104 669 lei”, menționează PG.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile prin intermediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

„Ținem să remarcăm că, inculpatul vizat nu este la prima abatere de ordin penal. Prin urmare, acesta anterior a fost condamnat, în ianuarie 2014 pentru săvârșirea infracțiunii de furt, cu cauzarea de daune în proporții considerabile și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, pentru care fapt i-a fost aplicată o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani și 6 luni. Respectiv, în martie 2020 a fost condamnat la fel pentru furt, fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani și 8 luni”, menționează PG într-un comunicat.


Pub