Chicu: Vânzoleala în jurul LGBT e pentru a distrage de la scumpirea fără precedent la gaz. Reacția lui Ceban doar ajută gruparea de la guvernare

Fostul premier, Ion Chicu, spune că reacția primarului capitalei, Ion Ceban, privind marșul LGBT, „indiferent de raționamentele publicării acesteia” doar ajută guvernarea. „Distrage și mai mult atenția oamenilor de la catastrofa vremurilor bune”, scrie Chicu pe Facebook.

Foto: blog.ionceban.md

„Guvernarea a reușit din nou să distragă atenția opiniei publice de la scumpirea fără precedent a gazelor, decisă ieri de noua componență a ANRE - cea aleasă recent de PAS-ul Maiei Sandu. De data asta a trebuit să scoată ce au ei mai drag - vânzoleala în jurul LGBT-ului.

Reacția dlui Ceban, indiferent de raționamentele publicării acesteia, doar ajută gruparea celor de la guvernare, distrage și mai mult atenția oamenilor de la catastrofa vremurilor bune. Dom. Primar, doar știți - cei din LGBT sunt cei "în sensul bun al cuvântului". Adevărații - sunt ăștea, care distrug complet această țară.

Lăsați minoritățile, trebuie priponită această „majoritate”, a scris Chicu pe Facebook.

Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT planificat pentru această lună. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.

„Ion Ceban asta depășește orice limită”, a scris soția ministrului Muncii, Vera Țurcanu-Spatari, după ce primarul capitalei a declarat că „marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de Primărie”. Aceasta a cerut Consiliului pentru Egalitate să vină cu o reacție.

Scandalul legat de marșul LGBT ia amploare. După reacțiile provocate de anunțul lui Ion Ceban privind interzicerea marșului LGBT în capitală, edilul vine cu noi declarații. „Interzis am spus. Nu aveți ce căuta în Chișinău pe străzi. Nici cu Maia Sandu, nici fără ea”, a scris acesta într-o postare pe Facebook care ulterior a dispărut.

Ulterior, primarul capitalei, Ion Ceban, a fost blocat pe Facebook.

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu acuzații către primarul capitalei, Ion Ceban, după ce acesta a interzis marșul LGTB. Marian susține că edilul „se poartă exact ca un gopnic, intimidând și hărțuind” această comunitate. Totodată, acesta a menționat că Ceban în 3 ani nu a rezolvat nicio problemă majoră a orașului, „nu poate conduce o capitală europeană în secolul 21”.

„Amatoarele și amatorii de BDSM cred că au acum fantezii erotice cu Ceban îmbrăcat în piele cu o puhă de cioban în mâna, care strigă: Interzis, am spus”, așa a reacționat coordonatoarea de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov, după ce edilul capitalei a interzis marșul LGBT.


Pub