Administratorul companiei și șoferul care a vrut să scoată din țară 240 mii dolari și 8 mii euro, trimiși în judecată. Ce riscă
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a administratorului companiei și șoferul acesteia, care a încercat la începutul lui aprilie 2022, să scoată din țară dolari americani și euro, ce convertiți ar cifra peste 4,5 milioane lei.
Foto: procuratura.md

Tentativa de contrabandă a avut loc prin punctul de trecere vamală Cahul. Autocamionul se deplasa spre Turcia, fără marfă, iar șoferul nu a declarat alte bunuri. Totuși, funcționarii vamali au depistat în cabina camionului, în spațiul destinat montării boxelor audio, sumele de 240 mii dolari SUA și 8 mii euro.

„Prin urmare, la solicitarea procurorilor PCCOCS, au fost aplicate sechestre atât pe banii nedeclarați, cât și pe autocamionul care valorează peste 30.000 euro. Acum, șoferul autocamionului este plasat în arest la domiciliu, după ce inițial procurorii au obținut plasarea acestuia în arest preventiv – măsură care ulterior i-a fost schimbată de către instanța de judecată.

Potrivit legii, contrabanda comisă în astfel de împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar companiilor le estee aplicată amendă de până la 60.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate”, anunță PG.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoanele vizate-n dosar se prevalează de prezumția nevinovăției.


Pub