image
Sursa foto: Profimedia

Vânzarea lui Chelsea a fost finalizată! Anunțul lui Todd Boehly, noul patron al clubului

Londonezii au anunțat în cursul zilei de luni că vânzarea lui Chelsea a fost finalizată, iar consorțiumul condus de Todd Boehly a preluat conducerea clubului.

Se pare că tranzacția a primit toate aprobările necesare din partea Guvernului Marii Britanii, după ce vânzarea a fost amânată în ultimele luni din diverse motive.

Astfel, restricțiile pe care Chelsea le-a avut în urma asocierii cu Roman Abramovich au fost ridicate, iar Thomas Tuchel se poate concentra acum pe întărirea echipei pentru următorul sezon.

Chelsea a fost scoasă la vânzare în luna martie, după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Suntem onorați să devenim noii deținători ai clubulului Chelsea. Suntem dedicați 100% în fiecare minut din fiecare meci. Viziunea noastră în calitate de deținători ai clubului este clară: vrem să îi facem mândri pe suporteri.

Pe lângă dorința noastră de a dezvolta academia și de a aduci tinere talente, planul nostru este să investim în echipă pe termen lung și să construim pe fundația istoriei succes a lui Chelsea.

Vreau să mulțumesc personal miniștrilor și oficialilor din Guvern, dar și celor din Premier League, pentru că au făcut posibil acest lucru”, a transmis Todd Boehly, potrivit site-ului oficial al clubului.

Consorţiul condus Todd Boehly (coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers) s-a aflat în negocieri exclusive pentru preluarea clubului londonez şi a formulat pe 7 mai o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline (4,97 miliarde de euro) pentru preluarea clubului aflat în proprietatea oligarhului rus Roman Abramovici din 2003.

"Au trecut aproape 3 luni de când am anunțat că intenționez să-mi cedez acțiunile pe care le am la Chelsea. În tot acest timp, echipa de aici muncit din greu pentru a găsit cel mai potrivit om pentru a prelua frăiele clubului și să-l ducă mai departe către succes.

Patronatul clubului vine cu o mare responsabilitate. De când am sosit la Chelsea, acum aproape 20 de ani, am fost martor la ceea ce s-a obținut aici. Obiectivul meu a fost să mă asigur că următorul proprietar are mentalitatea potrivită și înțelege aspectele cheie ale funcționării clubului, cum ar fi munca de la Academie și de la Fundația Chelsea.

Sunt mulțumit să anunț că procesul de căutare s-a terminat cu succes. Predau frâiele clubului către noii proprietari, însă vreau să urez succes tuturor de aici, atât pe teren cât și în afara lui.

A fost o onoare să fiu parte din acest club și aș vrea să mulțumesc tuturor care au fost aici de-a lungul timpului, jucători, staff, și desigur, suporteri.

Sunt mândru că datorită succesului nostru, milioane de oameni vor beneficia de o nouă asociație caritabilă care este înființată acum. Aceasta este moștenirea pe care am creat-o împreună", s-a arătat în comunicatul postat pe site-ul oficial al celor de la Chelsea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: