image
Sursa foto: Jurnal.md

Un tânăr, condamnat la 30 de ani de pușcărie pentru omor intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime împreună cu 2 persoane

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, comis împreună cu alte două persoane cu deosebită cruzime.

„Pedeapsa stabilită inculpatului prin sentința din 17 mai a fost adăugată parțial la o altă pedeapsă aplicată prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 2 decembrie 2020, atunci când inculpatul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru săvârșirea a două episoade de omor intenționat și două episoade de profanare a mormintelor și a monumentelor”, informează Procuratura Generală.

Astfel, potrivit actului de învinuire, pentru care a fost condamnat recent, inculpatul a fost acuzat de către procurori că, în noaptea de 19 aprilie 2020, fiind în sectorul Centru al capitalei, împreună cu alți doi bărbați, ca urmare a apariției unui conflict spontan cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat din Chișinău, în vârstă de 40 ani, acționând cu o deosebită cruzime, i-au aplicat ultimului multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste suprafața corpului, cauzându-i traumă cranio-cerebrală închisă, traumă închisă a toracelui în urma căreia a survenit decesul victimei.

Judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

În acest context, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția și a solicitat examinarea cauzei penale în privința sa într-o procedură simplificată, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată. Respectiv, cauza penală în privința celorlalți doi co-participanți la omor a rămas să fie examinată într-un alt dosar, conform procedurii generale, deoarece aceștia nu își recunosc vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale și examinării cazului în instanța de judecată, inculpatul s-a aflat deținut în Penitenciarul nr.13 Chișinău, urmând să se afle în aceiași instituție penitenciară până la intrarea sentinței în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile prin intermediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: