image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Decizia Curții de Apel Chișinău: Dodon rămâne în arest la domiciliu: „Vor fi scurgeri de poze și video din arhiva personală”

UPDATE 18:38 // Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul procurorilor anticorupție care au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile a ex-președintelui Republicii Moldova, cu executarea acesteia în Penitenciarul nr.13 Chișinău.

După pronunțarea deciziei, Dodon și-a exprimat neîncrederea în procurorii care instrumentează cazul și a cerut ca dosarul său să ajungă la „procurori cu experiență”.

„Mă declar nevinovat. Consider că acest dosar este politic, la comanda conducerii statului, în special a Maiei Sandu care mi-a fost oponentă. Îmi exprim neîncrederea față de procurorii care duc acest dosar. Nu e problema că e tânăr, dar are doar trei ani de experiență, dar trebuie patru ani”, a spus liderul de onoare al PSRM.

Acesta a adăugat că urmează mai multe scurgeri în presă, inclusiv a unor poze și materiale video din arhiva personală.

„Urmează o perioadă lungă de justiție televizată. De ce sunt arestat anume acum? Pentru a ascunde situația grea din țară. Se negociază cu NATO înarmarea RM”, a mai spus Dodon.

DD
DD
DD
DD

UPDATE 16:51 // Recuzarea procurorilor anticorupție în privința judecătorului Ghenadie Morozan a fost respinsă. Judecătorul examinează cauza, iar ședința continuă.

____________

UPDATE 14:14 // Procurorii anticorupție au înaintat cerere de recuzare a judecătorului Ghenadie Morozan din motivul legăturii de rudenie a acestuia cu Vladimir Plahotniuc. Potrivit informațiilor publice, fratele judecătorului Morozan este căsătorit cu sora lui Vladimir Plahotniuc.

„Tot în aceleași circumstanțe a fost săvârșită o altă infracțiune de corupere activă de către Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Cauza penală respectivă a fost conexată la această cauză penală. Noi vom prezenta instanței probe care vor constitui temei ”, a declarat procurorul Petru Iarmaliuc.

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.md

Știrea inițială

Fostul șef al statului Igor Dodon a venit astăzi zâmbind la Curtea de Apel Chișinău, unde la moment se examinează recursul procurorilor anticorupție privind mandatul său de arest la domiciliu.

Fiind întrebat de jurnaliști la ce decizie se așteaptă, Igor Dodon a răspuns zâmbind: „Totul va fi bine!” și a evitat să facă alte declarații pentru presă.

Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Noutăţile partenerilor

comentarii: