image
Sursa foto: Profimedia Images

Rapperul indian Sidhu Moose Wala a fost împușcat cu 24 de gloanțe în atacul armat desfășurat asupra mașinii sale

Rapperul indian Shubhdeep Singh Sidhu, cunoscut publicului drept Sidhu Moose Wala, a fost atins de 24 de gloanțe în atacul armat desfășurat duminică asupra mașinii sale. Avea 28 de ani, scrie BBC.

Mii de fani s-au adunat în jurul locuinței sale pentru a-și lua la revedere de la cântărețul care avea milioane de fani în întreaga lume. Sidhu Moose Wala a fost incinerat astăzi.

Șase persoane au fost reținut în legătură cu crima. Atacul armat asupra lui Sidhu Moose Wala a avut loc la o zi după ce echipa sa de securitate a fost înjumătățită de autoritățile statului Punjabi.

Imaginile video surprinse după atac arată mașina rapperului ciuruită de gloanțe. O investigație post-mortem, realizată de cinci medici legiști, a găsit urme de gloanțe în pieptul, picioarele și abdomenul lui Sidhu Moose Wala, au declarat surse oficiale pentru BBC Punjabi.

Autoritățile statului Punjabi au anunțat că va fi efectuată o examinare detaliată a trupului. Mii de oameni au venit marți la locuința lui Moose Wala, iar polițiștii au fost trimiși în număr mare la eveniment pentru a se asigura că se desfășoară în liniște.

Duminică, șeful poliției statului Punjabi, VK Bhawra, a declarat că un gangster canadian a revendicat atacul, însă familia lui Moose Wala a cerut scuze șefului poliției pentru că ar fi legat moartea rapperului de rivalitatea între bande fără dovezi. Luni, oficialul a revenit și a declarat că nu a spus că Moose Wala era un "gangster sau afiliat cu gangsteri".

"One Goldy Brar a revendicat atacul în numele grupării Lawrence Bishnoi. Ancheta va verifica toate aspectele legate de crimă", a declarat VK Bhawra.

Paza rapperului, asigurată de stat, fusese înjumătățită recent, iar niciunul dintre cei doi agenți de securitate ai lui Moose nu se afla cu el la momentul atacului. El făcea parte dintre cei peste 400 de oameni a căror pază fusese redusă sau retrasă complet de autorități.

Ministrul șef din Punjab, Bhagwant Mann, a declarat că măsură a fost luată în parte din cauza unei tentative a guvernului de a reduce așa-zisa "cultură VIP", care privilegiază politicienii în fața cetățenilor obișnuiți.

În 2021, Moose Wala s-a decis să intre în politică și la începutul anului a candidat, fără succes, pentru un loc în parlamentul local din Punjab, scrie digi24.ro.

Luni, poliția din Punjab și cea din Uttarakhand au reținut șase oameni din Dehradun, a anunțat agenția de presă ANI.

Noutăţile partenerilor

comentarii: