image
Sursa foto: gov.md

Autorizația de mediu pentru Uzina de la Râbnița, prelungită cu o lună de Comisia pentru Situații Excepționale

Termenul de valabilitate a autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, a fost prelungită cu o lună.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița. Anterior, autoritățile de la Chișinău au confirmat cp autorizația temporară pentru Uzina de la Râbnița a fost oferită de către autoritățile de mediu în schimbul unui preț mai bun pentru curentul de la Cuciurgan.

Membrii CSE au aprobat și noi măsuri de promovare a exportului de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova.

În acest sens, Serviciul Vamal împreună cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) urmează să elaboreze și să aprobe procedura de realizare a exportului acestor produse prin culoare verzi, instituite la posturile vamale de frontieră.

CSE a aprobat procedura de introducere, de către agenții economici din regiunile de est ale țării, a mărfurilor incluse în Registrul de omologare a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților al Republicii Moldova.

Astfel, comercianții urmează să prezinte la Posturile de Inspecție la frontieră ale ANSA o Declarație, în baza modelului anexat la Dispoziție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: