Și-a lăsat copilul de 3 ani dormind, ca să meargă rapid până la piață, dar nu a mai putut intra în casă: Pompierii au salvat micuța

O femeie din Căușeni și-a lăsat fetița de 3 ani acasă dormind, ca să meargă rapid până la piață, dar a găsit-o blocată în locuință. Pompierii au intervenit ieri pentru a salva copila. Cazul a fost înregistrat într-un apartament de pe strada Ștefan cel Mare 2/2 din orașul Căușeni.

Foto: colaj

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:53.

Potrivit informațiilor înregistrate, o fetiță în vârstă de trei ani a rămas singură acasă, după ce mama acesteia a plecat la piață. Din cele comunicate de părintele copilului, fetița dormea și femeia a decis să facă repede cumpărături, însă până la întoarcere acesteia, copilul s-a trezit și a reușit să blocheze lacătul ușii. Ajungând acasă femeia nu a mai reușit să deschidă ușa, astfel a fost nevoie de intervenția pompierilor. Ajunși, salvatorii au efectuat deblocarea locuinței.

Angajații IGSU au avut nevoie de 30 de minute pentru a descuia lacătul, timp în care au comunicat cu fetița.

În urma incidentului copilul nu a avut de suferit, iar la scurt timp aceasta a ajuns în brațele mamei.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii care au în grijă minori de vârstă preșcolară să nu-i lase de unii singuri în casă sau nesupravegheați pentru a preveni situațiile de risc.



Pub