Cu mașina „în Europa”, iar banii la deținuți: Dosarul escrocheriei de 2 mil. lei finalizat. 11 persoane, dintre care 4 pușcăriași, în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul Poliției, anunță că au terminat urmărirea penală în dosarul de escrocherie de circa 2 milioane lei privind pretinsa vânzare a automobilelor din Europa.

Foto: colaj

Potrivit informațiilor, procurorii PCCOCS urmează să trimită pe banca acuzaților 11 învinuiți, dintre care patru sunt deținuți, inclusiv persoane cu rol de organizator ai acestui grupul. În perioada infracțională, deținuții își ispășeau pedeapsa în Penitenciarul nr. 11 – Bălți pentru comiterea diferitor infracțiuni, inclusiv pentru omor, escrocherii și furt. Ceilalți învinuiți care activau la libertate, aveau rol de intermediari în schema infracțională. Actualmente, doi din aceștia sunt anunțați în căutare.

Pentru comiterea escrocheriei în cadrul unui grup organizat, legea penală prevedea pedeapsa cu închisoarea de la 8 la 15 ani. În privința altor aspecte ale infracțiunii, investigația penală continuă, timp în care cei vizați se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

18 persoane învinuite de implicare în escrocheriile cu „vânzarea fictivă a mașinilor din Europa”, au primit 30 de zile de arest. Dintre acestea, în privința a două femei, magistrații au dispus aplicarea măsurii preventive - arestul la domiciliu, din motive de sănătate și familiale (a doua învinuită fiind mamă a mai mulți copii).

Reținerile și învinuirile înaintate pe dosar au urmat celor 60 percheziții de marți, în peste 5 penitenciare, 14 raioane și municipiul Chișinău, într-o schemă infracțională soldată cu prejudicii de circa 2 milioane lei.


Pub