Ilie Ilașcu regretă înlăturarea lui Esaulenco de la SIS: Era singurul, după Balan, care schimba vectorul FSB-ist către cel european. Să vedem cine vine. Rușii lucrează intens

Fostul deținut politic, Ilie Ilașcu, spune că Alexandr Esaulenco este singurul dintre directorii SIS din ultimii 30 de ani care a făcut mult pentru schimbarea „vectorului FSB al SIS către cel european”. Acesta spune că „și-a luat lupa să vadă cine vine în loc”.

Foto: radiochisinau.md
„Îmi pare rău că a demisionat domnul Esaulenco. A fost unul, mi-aș permite a spune, unicul (în afară de D-l Balan) dintre directorii SIS din ultimii 30 de ani, care a făcut foarte mult pentru „schimbarea vectorului FSB-ist al SIS-ului către cel european. Mi-am luat binoclul și chiar lupa să vedem cine vine în loc. Știu că rușii lucrează intens în această direcție. Vom vedea ce va alege Maia. Pe curând”, a scris acesta pe Facebook.


Șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, a avut partea lui de contribuție, dar e bine să fie continuate reformele, a spus ieri șefa statului, după anunțul privind demisia șefului SIS.

Totodată, Maia Sandu spune că deja există un candidat la șefia Serviciului de Informații și Securitate. „Discutăm, trebuie coordonate lucrurile, dar există un candidat”, a precizat Sandu.

Șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, și-a dat demisia. Cererea urmează a fi examinată în plenul Parlamentului.


Pub