Beat și fără permis, un șofer a încercat să mituiască polițiștii ca să scape de amendă: S-a ales cu dosar penal

Un șofer a fost trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască polițiștii cu 100 de euro și 300 de lei, după ce a fost prins conducând automobilul în stare de ebrietate avansată, fără să dețină permis de conducere. Bărbatul în vârstă de 31 de ani, originar din Soroca și-a recunoscut vina.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit oamenilor legii, în cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, în noaptea de 20 aprilie 2022 bărbatul, fără a deține permis de conducere, a condus un automobill ,,Honda Acord”. Prin urmare, fiind stopat de către agenții de patrulare și fiind supus testării alcoolscopice s-a constatat că concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat constituia 1,25 mg/l, ceea ce reprezintă stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

„Ulterior, conducătorul auto ca să nu fie documentat de către oamenii legii le-a promis și ulterior le-a oferit acestora, prin plasare pe bancheta din față a automobilului de serviciu, mijloace bănești în sumă de 100 Euro și 300 lei, ce nu i se cuvin, ca ultimii să nu-și îndeplinească obligațiunile de serviciu, în sensul renunțării la întocmirea actelor de constatare a cazului de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat de ebrietate, de către o persoană care nu deține permis de conducere.

În acest context, agenții de patrulare au sesizat serviciul unic 112, în rezultatul cărora au venit la fața locului angajații Inspectoratului de poliție Fălești, care au documentat cazul de corupere activă.

În procesul de audiere în calitate de învinuit, bărbatul și-a recunoscut pe deplin vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Remarcăm că, în privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligația de nepărăsire a țării”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Bărbatul a mai fost judecat anterior pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate avansată, fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, ca urmare a emiterii unei decizii judecătorești la sfârșitul lunii februarie 2022.



Pub