Un judecător, cumnatul lui Plahotniuc. Procurorii cer recuzarea: „Dodon a pretins, acceptat și primit. Plahotniuc a promis, oferit și a dat”

Procurorii au înaintat o cerere de recuzare a magistratului Ghenadie Morozan, pe motiv că are legături de rudenie cu Vladimir Plahotniuc. „Ambii sunt vizați în această cauză - Unul învinuit de corupere pasivă, Igor Dodon a pretins, acceptat și primit, iar Plahotniuc a promis, oferit și a dat”, a spus procurorul de caz.

Foto: captură video

„În aceleași circumstanțe a fost săvârșită și o altă infracțiune și anume coruperea activă de către Vladimir Plahotniuc și Iaralov Serghei, cauza penală pornită care a fost conexată la această cauză penală. Vom prezenta probe instanței care motivează cererea de recuzare a judecătorului ori este foarte bine cunoscut că judecătorul anterior a fost în relație de rudenie cu Vladimir Plahotniuc.

Ambii sunt vizați în această cauză - Unul învinuit de corupere pasivă, Igor Dodon a pretins, acceptat și primit, iar Plahotniuc a promis, oferit și a dat”, a spus Petru Iarmaliuc, procurorul de caz.

Fratele lui Ghenadie Morozon este căsătorit cu sora lui Vladimir Plahotniuc.

În acesta momente magistrații decid dacă ultimul rămâne în arest la domiciliu. La sediul Curții de Apel are loc un protest.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a ajuns la Curtea de Apel unde în aceste momente are loc ședința la care se va decide dacă va rămâne în arest la domiciliu. Acesta a refuzat să facă declarații, însă unica frază spusă a fost „totul va fi bine”.


Pub