Și-au văzut salariile, muncite anul trecut: Angajații CFM au primit restanțele adunate în 2021

 Calea Ferată din Moldova a achitat integral restanțele salariale față de angajații întreprinderii, acumulate pe parcursul anilor precedenți. 

Foto: UNIMEDIA

„Reamintim că începînd cu 1 iunie 2021, odată cu schimbarea conducerii întreprinderii, salariile curente au început a fi plătite fără întârziere, pe parcursul lunii curente. Concomitent au fost stinse și restanțele la salariile neachitate din perioadele precedente.

Redresarea situației economico-financiare a întreprinderii, fapt ce a și dus la lipsa acumulărilor unor noi restanțe la salariu, a fost posibilă datorită bunei gestionări a activităților operaționale, dar și a acțiunilor de dezvoltare și menținere a infrastructurii, realizate de actuala conducere CFM în comun cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale dar și cu susținerea altor instituții de stat și internaționale”, se arată în comunicatul emis de instituție.

CFM anunță că începând cu luna iulie se planifică o majorare considerabilă a salariilor, aproximativ cu 70%, pentru toți angajații.

Calea Ferată a Moldovei (CFM) a fost delapidată în ultimul deceniu de peste 1,5 miliarde de lei. Întreprinderea se află acum în prag de faliment, iar statul trebuie să ia măsuri urgente pentru a salva „coloana vertebrală a economiei”. Acestea au fost concluziile raportului comisiei de anchetă, prezentate la sfârșitul lunii aprilie a anului precedent.


Pub