‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSHS a emis Cod Galben de pericol de incendiu

SHS a emis Cod Galben de pericol de incendiu

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Din cauza lipsei precipitațiilor, SHS a emis în intervalul 31.05-07.06 pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Riscuri:

  • este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă:

  • evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;
  • restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

În acest context, pompierii îndeamnă populația să fie atentă și să respecte normele antiincendiare pentru a evita incendiile de vegetație.

Nu e indicat să se recurgă la igienizarea terenurilor agricole și curților prin ardere, întrucât există riscul extinderii focului, cu pericol pentru case și păduri. Sursele de foc, precum țigări și chibrituri nu trebuie aruncate la întâmplare, pentru a nu fi produs un incendiu. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›