image
Sursa foto: Profimedia

Real Madrid, bună de plată după câștigarea UEFA Champions League! Cui trebuie să-i achite 23 de milioane de euro

Real Madrid a câștigat meciul cu Liverpool, 1-0, și este, după o așteptare de patru ani, din nou câștigătoarea UEFA Champions League.

Ca urmare a succesului de la Paris, o clauză din contractul încheiat de Real cu Chelsea în 2019, pentru transferul lui Eden Hazard, s-a activat, iar clubul britanic trebuie să primească acum 20 de milioane de lire sterline, aproximativ 23 de milioane de euro.

Eden Hazard o costă, astfel, pe Real Madrid încă o sumă importantă de bani, deși contribuția sa la câștigarea trofeului a fost minimă.

Belgianul, transferat de la Chelsea în schimbul a 115 milioane de euro, a evoluat doar 83 de minute în ultima ediție a UEFA Champions League. Eden Hazard a jucat 66 de minute cu Sheriff, înfrângerea cu 1-2 din faza grupelor, nouă minute cu Inter, 2-0 în etapa a șasea a fazei grupelor, și opt minute cu PSG, 0-1 în turul ”dublei” din optimi.

Eden Hazard s-a confruntat și în acest sezon cu probleme cauzate de accidentări și, pe lângă cele trei apariții din UEFA Champions League, a mai bifat alte 20 de meciuri jucate în La Liga și Cupa Spaniei.

Deși Eden Hazard a reușit doar un gol și două assist-uri în cele 23 de partide jucate în ultimul sezon, Real Madrid nu vrea să se despartă de belgian în vară.

Fostul jucător al lui Chelsea vrea să-și ducă la bun sfârșit contractul scadent în 2024 și să demonstreze în următoarele două stagiuni că încă mai poate face diferența la un nivel înalt.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: