image
Sursa foto: Profimedia Images

Cerealele din Herson sunt duse în Rusia: „Avem spațiu pentru depozitare”

Agenția de presă rusă TASS raportează că cerealele ucrainenilor sunt transportate din Herson, pe care rușii îl ocupă acum, în Rusia.

TASS îl citează pe Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației militaro-civile impuse de ruși în Herson. „Avem spațiu pentru depozitare (n.red. pentru noua recoltă) deși avem multe cereale aici. Oamenii îl scot acum parțial, fiind de acord cu cei care îl cumpără din partea rusă”, a declarat Stremousov, potrivit The Guardian și Digi24.

Acesta a spus că administrația lucra la aprovizionarea cu semințe de floarea-soarelui către fabricile de procesare locale și rusești.

Ucraina a acuzat anterior Rusia că i-a furat cerealele. Cu o zi în urmă, noi imagini din satelit arată că un vas rusesc încărcat cu cereale, despre care se crede că au fost furate de la ucraineni, a ajuns în portul sirian Latakia, în a doua sa călătorie din ultimele patru săptămâni.

Mai multe convoaie de camioane au fost văzute transportând cereale de la ferme și silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea anexată. Autoritățile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că invadatorii ruși au furat mai mult de 400.000 de tone de cereale din regiunile pe care le-au ocupat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: