image
Sursa foto: Profimedia

Controversa apărută după finala Champions League: ”Fraudă masivă cu bilete false!”

Real Madrid a câștigat finala UEFA Champions League după ce s-a impus în fața celor de la Liverpool cu scorul de 1-0, dar partida a fost umbrită de evenimentele apărute înaintea meciului de pe Stade de France.

Mii de suporteri ai lui Liverpool au încercat să pătrundă pe stadion cu bilete false. Acetora le-a fost interzis accesul și au forțat intrarea pe stadion, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția autorităților, iar startul partidei a fost întârziat cu 36 de minute.

Potrivit RMC Sport, poliția din Paris s-a adresat Ministerului de Interne din Franța cu privire la incidentele apărute sâmbătă seara pe Stade de France. Autoritățile au cerut deschiderea unei achete în legătură cu o ”fraudă masivă cu bilete false”.

O mulțime de suporteri ai lui Liverpool nu au putut intra pe arena din Paris pentru a-și susține favoriții. Se pare că aceștia au fost victimele unei fraude. Aceștia au forțat intrare pe arenă, iar forțele de ordine au fost obligate să intervină cu gaze lacrimogene.

Ministrul Culturii și al Sportului din Marea Britanie, Nadine Dorries, a cerut UEFA să pornească o investigație oficială în legătură cu motivele incidentelor apărute la finala Champions League.

”Imaginile și poveștile suporterilor lui Liverpool în legătură cu intrarea pe Stade de France de seara trecută sunt cu adevărat greu de privit. Mii de cumpărători de bilete au călătorit pentru a-și susține echipa favorită în cel mai important meci al sezonului.

Le cer celor de la UEFA să pornească o investigație pentru a afla ce a mers greșit, în colaborare cu staff-ul arenei, poliția din Paris, Federația Franceză de Fotbal și poliția din Liverpool”, a transmis Dorries, potrivit aceleiași surse.

”Le-am cerut suporterilor fără bilete să rămână în zona rezervată fanilor, mesaje de avertisment au fost transmise de câteva ori. Unii au încercat să forțeze intrarea. Din cauza lor au apărut aglomerări și s-a pus presiune pe intrare.

Nu a fost niciun incident serios. Nu au fost accidentări serioase raportate pompierilor prezenți. Putem spune că poliția a intervenit pentru a preveni o tragedie.

Utilizarea gazului lacrimogen s-a făcut cu responsabilitate pentru a pune capăt încercărilor de pătrundere în arenă. Ne pare rău că unele familii au fost afectate în mod indirect”, a transmis un purtător de cuvânt al poliției din Paris.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: