image
Sursa foto: jurnal.md

Serviciul Vamal a fost dotat cu un sistem modern de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare, donație din partea SUA

Serviciului Vamal al Republicii Moldova a fost dotat cu un Sistem mobil de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare a mijloacelor de transport, donat de Programul EXBS al Departamentului de Stat al SUA. Sistemul este amplasat într-un microbuz, donat de Administrația Națională pentru Securitate Nucleară (NNSA) a Departamentului Energiei al SUA.

Sistemul mobil de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare a mijloacelor de transport, donat de către Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul Programului EXBS, în valoare de 125 000 dolari SUA, este primul echipament de acest gen, care completează instrumentarul de control al Serviciului Vamal. Acesta va ajuta echipele mobile la detectarea fraudelor vamale printr-un control video „intelectual”, cu scanarea electronică, a plăcuțelor de înmatriculare a mijloacelor de transport.

În cadrul evenimentului au fost expuse și mijloacele de transport din dotarea Serviciului Vamal, care au fost donate anterior prin Programul EXBS al Departamentului de Stat al SUA, valoarea cărora este de circa 275 000 de dolari.

Conducerea Serviciului Vamal, a mulțumit doamnei Kathryn Insley și reprezentanților Programului EXBS, pentru susținerea constantă pe care poporul american o acordă Serviciului Vamal.

La rândul său, Doamna Kathryn Insley, a reiterat deschiderea Guvernului Statelor Unite ale Americii în consolidarea capacităților statelor în domeniul modernizării echipamentelor necesare pentru desfășurarea controalelor vamale și îmbunătățirea sistemelor de comerț cu mărfuri strategice și alte sisteme relevante la frontieră.

Părțile au convenit asupra fortificării cooperării pe segmentul desfășurării controalelor vamale, în scopul prevenirii proliferării armelor convenționale și de distrugere în masă, precum și a altor mărfuri de contrabandă sau cu dublă destinație.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova, pe parcursul ultimilor ani a beneficiat de o asistență  substanțială în cadrul Programului (EXBS), prin dotarea instituției cu mijloace de transport, echipamente performante pentru scanarea bagajelor călătorilor, echipamente de protecție personală, repunerii în funcțiune a 5 scanere mobile pentru camioane, precum și perfecționarea profesională a funcționarilor vamali. 

ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: