image
Sursa foto: RFI

Prinţul Charles, la Sibiu; Participă la lansarea celui mai mare proiect de reîmpădurire din Europa

Prinţul Charles participă luni la evenimentul de lansare a celui mai mare proiect transnaţional de reîmpădurire din Europa, care este găzduit de Filarmonica de Stat din Sibiu, transmite Agerpres.

Cu această ocazie, va fi prezentat un nou studiu ştiinţific şi de politici publice privind biodiversitatea pădurilor.

Evenimentul va fi deschis de ASR Prinţul de Wales şi de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

Directorul Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş, a menţionat că va planta un copac, în amintirea vizitei Prinţului de Wales.

„În ultimii ani, Filarmonica de Stat Sibiu a obişnuit publicul cu implicarea autentică în acţiunile de ecologizare a mediului, înverzirea spaţiilor şi chiar transformarea clădirii în model de eficienţă energetică. Ne bucurăm ca împreună cu European Forest Institute şi Ambasada Marii Britanii din Bucureşti să organizăm această importantă conferinţă, care vorbeşte despre reîmpădurire. Desigur că suntem onoraţi că Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles, a ales Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu ca loc de desfăşurare. Pentru a păstra vie amintirea acestui moment, de acum înainte vom înlocui uzualul buchet de flori de la finalul concertului cu un simbol - Filarmonica de Stat Sibiu împreună cu The Prince's Foundation va planta un copac, astfel încât, în câţiva ani, să ne punem lăuda cu o pădure a muzicienilor care au vizitat Sibiul", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

În urmă cu patru ani, Prinţul Charles a participat la repetiţia spectacolului "We Art Free", de Marian Râlea, cu studenţi actori, în curtea Muzeului de Istorie, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: