„Curierul” de identități: Un moldovean, ce ducea un colet cu acte false în Belgia, prins la frontieră. Ce le-a spus polițiștilor

A fost rugat de o rudă să ia două cărți de identitate românești pentru a le transmită unei persoane, în Belgia, iar acum riscă dosar penal. Polițiștii de frontieră din Cahul au inițiat cercetări pe numele unui conațional pentru deținerea documentelor oficiale false.

Foto: Poliția de Frontieră

Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Cahul, la ieșirea din țară. Ca urmare a controlului, în geanta personală a călătorului, un locuitor al raionului Cahul, polițiștii de frontieră au descoperit un colet cu un card bancar și două cărți de identitate românești.

„La verificarea vizuală a actelor, inspectorul de la linie a depistat că în ambele cărți de identitate figurează fotografia aceleiași persoane, însă cu date de identitate diferite. Fiind audiat, pasagerul a comunicat că nu cunoștea nimic, deoarece ar fi preluat coletul de la o rudă, pentru a-l transmite altei persoane când va ajunge la destinație.

Actele au fost duse la expertize. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub toate aspectele legale.


Pub