Detalii șocante pe cazul minorei de la Orhei, bătută cu un par și filmată: Fetele implicate au între 14 și 16 ani și erau la evidența poliției

Poliția s-a autosesizat pe cazul tinerelor care au bătut cu cruzime o fată la Orhei și anunță pornirea anchetei. „Fata agresată este o minoră de 16 ani care a fost bătută cu bestialitate de o cunoscută de-a sa de doar 15 ani”, spun oamenii legii. Fetele implicate au vârsta între 14 și 16 ani și erau la evidența poliției pentru abandon de domiciliu.

Foto: Colaj

„Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă, 28 mai, în satul Biești din raionul Orhei, după ce victima împreună cu o prietenă s-ar fi întâlnit cu alte două cunoscute, toate minore. La un moment dat, între victimă și una dintre fete s-a iscat un conflict verbal care a degenerat în bătaie.

Din declarațiile minorelor, pe alături trecea un băiat pe care acestea nu îl cunosc însă care a susținut verbal încăierarea în loc să intervină. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 18 ani originar din Orhei, care urmează să fie audiat de polițiști.

Fetele implicate în acest caz, cu vârstele de 14-16 ani, sunt audiate la moment în prezența părinților și a specialiștilor de resort, pentru a stabili cauza conflictului și faptele care au urmat. Menționăm că, aseară angajații IP Orhei au transportat minora la spital pentru a fi examinată. Aceasta a fost internată.

Minorele se află la evidență pentru abandon de domiciliu, iar părinții au fost sancționați de multiple ori contravențional. De fiecare dată, de către Poliție, au fost expediate sesizări în adresa APL solicitându-se implicarea specialiștilor la soluționarea abaterilor săvârșite de către minore”, se arată în comunicatul publicat de Poliție.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, pentru huliganismul agravat, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

O tânără de la Orheia fost bătută cu cruzime, cu mâini, picioare și crengi, de mai multe persoane. În imaginile, publicate pe canalul de Telegram Ungureanu 112, victima apare însângerată. Potrivit sursei, cazul a avut loc ieri seară, într-o localitate din Orhei, iar video a fost publicat și pe o rețea de socializare. Purtătoarea de cuvânt a IP Orhei, Elena Băetrău, a menționat pentru UNIMEDIA că oamenii legii s-au autosesizat și investighează cazul.


Pub