Decanul USEFS și un șef de catedră, reținuți în timp ce luau 800 de euro de la un student, ca să-l „ajute să susțină licența”

Un student al Universității de Stat Educație Fizică și Sport s-a adresat cu denunț la CNA împotriva decanului și șefului de catedră a facultății Kinetoterapie, după ce angajații instituției ar fi pretins de la el o mită de 1000 de euro. Tânărul a comunicat că cei doi i-ar fi cerut banii pentru a-l ajuta să susțină examenele restante, teza de licență și să oprească procesul de exmatriculare, anunță CNA.

Foto:

„Potrivit materialelor acumulate, studentul ar fi fost înmatriculat în anul 2018, urmând studiile timp de doi ani. Din 2020, acesta însă nu s-a mai prezentat la ore, urmând să fie exmatriculat. Într-o discuție cu decanul și șeful catedrei, studentul ar fi primit asigurări că problema poate fi rezolvată contra unei sume de 1000 de euro. Din spusele denunțătorului, decanul și șeful catedrei i-ar fi spus că ar avea influență asupra altor lectori și că-i pot determina să-i dea note suficiente la examenele din anii de studii 3 și 4, dar și la examenele de stat.

În baza denunțului, CNA și procurorii anticorupție au pornit o urmărire penală pentru trafic de influență. Astfel, a fost autorizată transmiterea, sub control, a 800 de euro din suma pretinsă, iar, cu puțin timp în urmă, cei doi angajați ai USEFS au fost reținuți pentru 72 de ore”, menționează CNA într-un comunicat.

În prezent, au loc și alte acțiuni de urmărire penală.


Pub