(foto) Bucură-te de copilărie împreună cu „Muzica Desenelor Animate”. Organizatorii și partenerii evenimentului au pregătit o adevărată poveste pentru vizitatorii de toate vârstele

Kaufland MNYO (3)

Fără îndoială, copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viețile noastre. Chiar dacă înțelegem acest lucru mult mai târziu, avem șansa să o celebrăm cel puțin o dată pe an. De Ziua Internațională a Copiilor, Moldovan Youth Orchestra, împreună cu mai mulți parteneri, a pregătit un eveniment pentru toate vârstele, care va culmina cu concertul „Muzica Desenelor Animate”.

Evenimentul însă nu este doar despre muzică. Acesta va începe la ora 14.00 și va cuprinde o mulțime de activități dedicate copiilor. Care sunt noutățile din acest an și ce surprize vă așteaptă la eveniment ne vor povesti coordonatorul Moldovan Youth Orchestra, Adriano Marian, și managera PR Kaufland Moldova, Cristina Aramă.

Noutățile din acest an

Mai întâi de toate, vrem să vă amintim că „Muzica Desenelor Animate” este un eveniment cu tradiție care a pornit încă din anul 2018. Totuși, această ediție se va deosebi de celelalte prin formatul său.

„În primul rând, evenimentul din acest an va fi organizat într-o locație nouă. Dacă până acum făceam evenimentul la Teatrul Verde, de această dată ne vom da întâlnire pe strada 31 August 1989, care va deveni un pic pietonală (sperăm să nu se supere șoferii), dar chiar ne lipsesc zonele pietonale în Chișinău și aceasta este o încercare de a le introduce în viața societății”, ne explică Adriano Marian.

Legendă: „Muzica Desenelor Animate”, ediția 2019

O altă noutate care schimbă în totalitate conceptul evenimentului și îl completează armonios sunt zonele dedicate copiilor.

„Cu ajutorul partenerilor, vom crea mai multe zone pentru copii. Astfel, începând cu ora 14.00 și până la ora 17.00, aceștia vor avea posibilitatea să bucure de o mulțime de activități, pornind de la desene pe asfalt și zone de odihnă, până la instruiri și activități social-responsabile”, ne mai povestește Adriano.

Cheia evenimentului și punctul principal rămâne muzica. Aceasta are capacitatea de a ne face să trăim diverse emoții și să răscolim prin amintiri. Iar în acest an, pe scenă vor evolua nu doar talente autohtone, ci și refugiați din Ucraina.

„Muzica desenelor animate este o muzică  optimistă, pacifistă, ne încarcă cu speranța de care avem nevoie atât de mult astăzi. În acest an, am invitat și grupuri de copii talentați din Ucraina, care s-au refugiat în Republica Moldova. De asemenea, vom avea și un dirijor refugiat din Odesa. În general, toată campania noastră din acest an este concentrată pe #StandWithUkraine, pentru că acest suport într-adevăr este necesar și important.”

Implicarea partenerilor

Amploarea evenimentului se datorează partenerilor care s-au angajat să-l susțină în diferite forme. Unul dintre cei mai vechi parteneri ai Moldovan Youth Orchestra este Kaufland. Compania oferă suport tinerilor muzicieni încă din anul 2016, pe când nici nu erau prezenți pe piața din Republica Moldova, și continuă să o facă până în prezent.

„Implicarea socială pentru noi e în ADN-ul companiei și stă la baza strategiei noastre în calitate de corporație internațională. Facem acest lucru în orice țară în care suntem prezenți, pentru că trebuie să dăm ceva în schimb comunității. Noi avem câțiva piloni de bază pe care ne concentrăm, unul dintre aceștia fiind cultura. Susținem tinerii talentați și suntem alături de MNYO deja de foarte mulți ani, înainte încă de a fi pe piață și i-am văzut crescând în timp și cum au devenit sustenabili. Ne bucurăm mult de rezultatele acestui proiect”, menționează Cristina Aramă, manageră PR Kaufland Moldova.

Susținerea refugiaților din Ucraina reprezintă o importanță majoră și pentru Kaufland, iar acest eveniment, potrivit lor, vine să facă o conexiune între comunitățile noastre.

„În această perioadă, ne concentrăm mult și pe suportul refugiaților ucraineni din Republica Moldova. Kaufland a alocat un buget de 10 milioane de lei sub formă de produse alimentare și produse de igienă, dar suntem alături de ei și prin diverse evenimente așa cum este cel pe care îl organizează Adriano, fiindcă vrem să creăm o conexiune dintre copiii de la noi și cei din Ucraina. Respectiv, evenimentul «Muzica Desenelor Animate» e ca o reanimare și aduce emoții pozitive în viața copiilor. Totodată, evenimentul este dedicat și pentru cei maturi, astfel încât aceștia să reușească să se întoarcă în copilărie.”

Zonele și activitățile din cadrul evenimentului

După cum s-a menționat și mai sus, evenimentul din acest an este deosebit prin varietatea de activități oferită copiilor. Aceste activități sunt organizate de partenerii evenimentului, inclusiv de Kaufland.

„Nu va fi un simplu concert unde tu vii și stai pe scaun, va fi un spațiu cu foarte multe activități dedicat pentru copii, deoarece noi știm că pentru copii este mai greu să se concentreze doar la scenă. Așa că organizatorii s-au gândit la diferite zone pentru aceștia. Pe lângă zonele de jocuri, va fi și partea de implicare socială, unde copiii vor putea schimba PET-urile utilizate în cadrul evenimentului pe o recompensă din partea noastră. Așa reușim să educăm copiii de mici să fie responsabili față de societatea în care locuiesc și față de mediu.”

Și pentru că v-am vorbit atât de mult despre diversitatea activităților din cadrul evenimentului, o să facem o scurtă trecere în revistă a ceea ce urmează să găsiți acolo: va fi amplasat un pian stradal, va exista o zonă dedicată desenelor pe asfalt, vor fi zone colorate pentru fotografii, o zonă verde de parc, o zonă de responsabilitate socială, unde va fi instalat un punct de colectare a deșeurilor în schimb la un măr.

Zona Unicef: baloane; beach flag-uri, bazin cu mingi, face painting, eco bag painting, selfie box, cuburi volumetrice Unicef, Mimi.

Zona Kaufland: stand de fructe proaspete, unde vor fi oferite salate de fructe în baza K-Card și sucuri marca proprie pentru juniori, jocuri (Giant Jenga, Connect 4, ping pong atipic și un joc de viteze pe timp), stații de coafare powered by Bevola, umbrele și pufi pentru odihnă.

Zona Premier Energy: echipament Premier Energy, măsuță pentru desen, scaune-puf pentru odihnă/un șotron al siguranței desenat, instruiri pentru copii cu tematica „O vacanță sigură”.

Vă lăsăm mai jos o hartă unde puteți explora zonele care vor fi în cadrul evenimentului.

Copiii vor avea la dispoziție trei ore pentru ca să exploreze zonele din cadrul evenimentului, iar începând cu ora 17.00 va avea loc concertul care va reuni peste 100 de tineri muzicieni ai orchestrei, precum și soliștii: Amelia Uzun, Ana Cernicova, Roman Zes, Felicia Dunaf.

„Întrucât ziua de 1 iunie nu este una liberă, am programat concertul pentru ora 17.00, astfel încât să reușească să ajungă la acesta și persoanele care lucrează”, menționează Adrian.

La eveniment sunt așteptate toate persoanele indiferent de vârstă pentru ca să se bucure și să celebreze prin muzică frumusețea copilăriei!

Detalii organizatorice despre eveniment

Biletele sunt disponibile în format fizic și online în rețeaua iTicket.

*Copiii cu vârsta sub 12 ani beneficiază de intrare liberă.

Data evenimentului: 1 iunie, cu începere de la ora 14.00.

Locația evenimentului: str. 31 August 1989, perimetrul străzilor Pușkin și Bănulescu-Bodoni.

Lista desenelor animate: Tom & Jerry, Alice in Wonderland, The Lion King, Frozen, Shrek, How to Train Your Dragon, Aladdin, Sleeping Beauty, Maria Mirabela, Encanto, Pink Panther și multe altele vor fi interpretate de Moldovan National Youth Orchestra, în paralel cu ecranizare video. MNYO va pregăti adițional și alte surprize muzicale.

Parteneri generali ai evenimentului: Primăria Chișinău, UNICEF Moldova, Biroul de Cooperare al Elveției, Kaufland Moldova, Premier Energy.

Partener gastronomic: Delice D’Ange.

Urmărește activitatea și noutățile Orchestrei de Tineret pe paginile de Facebook și Instagram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente