‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAnunț AIPA pentru importatorii de echipamente, utilaje agricole și stupi

Anunț AIPA pentru importatorii de echipamente, utilaje agricole și stupi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează despre actualizarea informației privind prețurile de referință pentru tehnica, echipamentul și utilajul agricol importat pe teritoriul Republicii Moldova de către persoanele juridice, conform Ordinului MAIA nr. 59 cu privire la aprobarea Metodologiei privind stabilirea prețurilor de referință. 

Prezenta metodologie are drept scop elaborarea Registrului prețurilor de referință pentru maşini, utilaje și echipamente agricole şi principiile de înregistrare a acestora.

Registrul cuprinde prețuri de referință pentru maşini, utilaje şi echipamente agricole, specifice submăsurilor de subvenţionare.

Obiectele se vor diferenția în funcție de principalele caracteristici (ex: putere, lățime de lucru, productivitate etc.). Pentru categoriile de utilaje se aprobă fișele cu informațiile tehnice minime necesare înregistrării în Registrul prețurilor de referință care se afișează pe site-ul AIPA. 

Prețurile din baza de date vor fi exprimate în MDL și nu vor include TVA (preț final la beneficiar).

Astfel, conform Ordinului MAIA nr. 59 din 06 aprilie 2017, precum și Ordinul nr. 139 din 02.07.2020 privind modificarea Ordinului MAIA nr. 59/2017, registrul prețurilor de referință se aplică pentru 10 obiecte şi anume:

‹ adv ›
  1. Tractoare agricole;
  2. Combine pentru recoltarea culturilor cerealiere; pentru recoltarea porumbului; pentru recoltarea mazării; pentru recoltarea cartofului, legumelor şi culturilor bostănoase; pentru recoltarea fructelor;
  3. Semănătoare de cereale;
  4. Semănătoare de precizie pentru culturi tehnice;
  5. Stropitoare pentru protecția plantelor cu rampă;
  6. Stropitoare pentru protecția plantelor multianuale;
  7. Încărcătoare frontale autopropulsate, cu excepția celor instalate pe tractoare agricole;
  8. Încărcătoare frontale pe diferite baze (utilaje ce se instalează);
  9. Stupi pentru albine (în complet);
  10. Heder.

Actualizarea Registrului prețurilor de referință este asigurată de către AIPA prin aprobarea acestuia de către MAIA. Procesul de monitorizare a funcționării, actualizare și completare cu noi obiecte în Registrul prețurilor de referință este asigurată de către experții din cadrul AIPA în urma analizării acesteia.

În această ordine de idei, solicităm producătorilor, importatorilor, dealerilor de tehnică, utilaj agricol, stupi pentru albine, heder, să declare prețul de referință a unităților livrate pe piața Republicii Moldova, conform metodologiei sus menționate pentru a exclude tergiversarea procesului de autorizare a dosarelor depuse la subvenționare.

Pentru cei care depun prima dată dosarul cu prețul de referință la Agenție, se recomandă consultarea bazei de date aici.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›