image
Sursa foto: Jurnal.md

Trei cetățeni, depistați cu acte false la hotar; Permis de conducere, primit „cadou”

Poliția de frontieră a depistat cinci acte străine, cu semne clare de falsificare. Documentați sunt doi conaționali și un cetățean străin. Incidentele au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Costești, în ultimele 24 de ore.

În PTF Leușeni, pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, la pista de control s-a prezentat un microbuz cu destinația Germania. Un tânăr de 28 de ani a prezentat un act cu semne de falsificare. Conform analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. Ca rezultat, au fost depistate încă trei cărți de identitate, pretins a fi eliberate de autoritatea competentă din România, cu semne rezonabile de falsificare. Unul dintre acte era eliberat pe numele său, celelalte două: pe numele altor tineri moldoveni. La audieri, pasagerul a declarat că actele au fost perfectate prin intermediul unui conațional contra sumei de 150 de euro fiecare. 

Într-un alt caz este cercetat un cetățean al Georgiei de 34 de ani asupra căruia s-a depistat un permis de conducere fals. Bărbatul se întorcea din Uniunea Europeană.  Audiat, pasagerul a declarat că și-a perfectat actul în 2019 prin intermediari contra cost, în timp ce se afla pe teritoriul Ucrainei. Încheie șirul ilegalităților un tânăr cu dublă cetățenie (RM/RO), depistat în PTF Costești, în timpul formalităților de control, efectuate pe sensul de ieșire din Moldova. Persoana deținea un permis de conducere, care ar fi emis de autoritățile ucrainene, cu semne de falsificare. Din declarațiile persoanei s-a aflat că permisul l-ar fi primit cadou, pe când se afla la muncă în Italia.  Toate actele au fost ridicate și vor fi transmise către laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: