image
Sursa foto: gov.md

Agenda de integrare europeană a RM, discutată de premierul Natalia Gavrilița cu senatorul american Robert Portman

Agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, soluțiile privind fortificarea securității energetice naționale, depășirea crizei regionale, precum și prioritățile dialogului moldo-american au fost discutate astăzi la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu senatorul american Robert Portman, aflat într-o vizită la Chișinău.

Premierul a mulțumit oficialului american pentru inițiativele de susținere a democrației, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, dar și pentru asistența valoroasă acordată de SUA pentru dezvoltarea RM și depășirea crizelor generate de războiul din Ucraina. În context, a fost exprimată necesitatea de a identifica soluții urgente pentru depășirea crizei economice și asigurării securității alimentare în regiune.

De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile de fortificare a securității energetice, fiind apreciată conectarea Republicii Moldova la rețeaua electrică europeană. 

Senatorul Portman a reconfirmat angajamentul SUA de a oferi  tot suportul necesar pentru atenuarea consecințelor războiului și implementarea reformelor inițiate de Executiv.

Noutăţile partenerilor

comentarii: