Ex-deputații Zagorodnîi, Reșetnicov și Sîrbu, plasați în arest la domiciliu: Procurorii vor contesta decizia

Ex-deputații Anatolie Zagorodnîi, Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu au trecut în arest la domiciliu. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pe 26 și 27 mai, au admis parțial demersului procurorilor anticorupție cu privire la prelungirea măsurii preventive, celor 3 fiindu-le aplicată măsura preventivă - arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile. 

Foto: ipn.md

Procurorii vor contesta încheierile cu recurs la Curtea de Apel.

Toți 3 sunt învinuiți în comiterea infracțiunilor prevăzute de art.330/2 si art. 325 alin.(2) din Codul penal.

Procuratura Anticorupție, în perioada 2-3 februarie 2022 a efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție, pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Procuratura Anticorupție în comun cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a aplicat sechestre pe bunuri în valoare totală de 6 920 053,42 lei, ce aparțin ex-deputaților, vizați în cadrul dosarelor penale de îmbogățire ilicită.


Pub