image
Sursa foto: Profimedia

Provincia chineză Jilin, la frontieră cu Coreea de Nord, anunţă cazuri de COVID-19 de origine necunoscută

Zonele de frontieră din provincia chineză Jilin, aflată la graniţa cu Coreea de Nord, ţară care a anunţat recent că este afectată de pandemia de coronavirus, au raportat infecţii comunitare cu COVID-19 de origine necunoscută, a declarat vineri un oficial chinez în domeniul sănătăţii.

Focarul de coronavirus a arătat o tendinţă de răspândire a bolii de la zonele de graniţă către interiorul teritorului, a afirmat Lei Zhenglong, din cadrul Comisiei naţionale de sănătate a Chinei, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Provincia Jilin împarte de asemenea o zonă mică de frontieră cu Rusia, iar Lei nu a precizat la ce graniţă se referă şi nici câte cazuri au fost descoperite.

Coreea de Nord a anunţat în luna mai primul său focar de COVID-19 după apariţia pandemiei în urmă cu peste doi ani, declarând „cea mai gravă urgenţă naţională" şi impunând un lockdown la nivel naţional.

Numărul zilnic de noi cazuri raportate în provincia Jilin în ultimele cinci zile a fost cu o singură cifră. Multe dintre cazurile raportate în ultimele zile au fost în zone din apropierea Coreei de Nord.

Provincia nu a confirmat pacienţi cu COVID-19 printre persoanele care au călătorit în străinătate recent.

Jilin a ieşit din lockdown în urmă cu câteva săptămâni după ce a anunţat că cel mai grav focar de COVID se află sub control.

La sfârşitul lunii trecute, China a suspendat transportul feroviar de marfă transfrontalier cu Coreea de Nord din cauza COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: