Dosarul tranzacțiilor pe piața Forex: 10 suspecți, trimiși după gratii pentru 30 de zile. Ce a decis instanța în privința celorlalți bănuiți
Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a examinat demersurile procurorilor anticorupţie în vederea arestării preventive a 22 de persoane, din cele 24, reținute în dosarul escrocheriei și spălării de bani, care a vizat fraude de proporții și tranzacții suspecte pe piața financiară. Astffel, 10 figuranți în dosar au primut 30 de zile de arest preventiv în Penitenciarul 13, iar doi figuranți se vor afla sub control judiciar pentru 60 de zile.

Foto: CNA
Alți 10 figuranți au primit arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupție au depus demersuri în vederea arestării preventive a 22 de persoane, din cele 24, reținute în dosarul escrocheriei și spălării de bani, care a vizat fraude de proporții și tranzacții suspecte pe piața financiară.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut 24 de persoane dintr-o rețea de escroci, care ar fi deposedat de bani sute de cetățeni ai Republicii Moldova, ai Federației Ruse și ai Kazahstanului, prin intermediul unei companii de consultanță în domeniul tranzacțiilor la bursă. Pe parcursul ultimilor doi ani, această companie, înregistrată în Cipru, dar cu o reprezentanță la Chișinău, ar fi încasat de la clienții săi, prin fraudă, peste 1,5 milioane de euro.


Pub