(foto) Reabilitarea și dotarea grădinițelor nr. 3 și nr. 18 din Chișinău se vor încheia până în luna august

gradinita
Foto: Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău

Direcția Generală Educație Tineret și Sport din cadrul Primăriei municipiului Chișinău susține că în ultima perioadă, în sectorul Buiucani, a crescut considerabil solicitările din partea părinților privind încadrarea copiilor în instituțiile de învățământ. În acest scop, în sectorul Buiucani a fost planificată reabilitarea a două grădinițe pentru a corespunde cerințelor actuale.

Este vorba despre Instituția de Educație Timpurie nr. 3 (strada Ion Pelivan 36/1) și nr. 18 (strada Ion Creangă 4/2). Reabilitarea acestor instituții va fi realizată în doi ani de zile. Pentru aceste lucrări, Primăria municipiului Chișinău a alocat mijloace financiare în sumă de 700 000 de lei și 650 000 de lei, consecutiv.

Mijloacele financiare vor acoperi:

# reproiectarea instituțiilor;

# lucrările de reparație capitală și amenajarea teritoriului;

# dotarea instituțiilor cu mobilier, inventar moale, utilaj tehnologic și toate cele necesare pentru buna funcționare a instituțiilor;

Lucrările de reparație urmează a fi finisate la sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie 2022, iar dotările urmează a fi efectuate la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august 2022.

Capacitatea grădiniței nr. 3 va constitui 150 de copii (cinci grupe) și a grădiniței nr. 18 – 90 copii (trei grupe).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente