Parcul Urban de Autobuze a primit o donație de 1000 litri de dezinfectant

Călătorii mai sigure pentru pasagerii din Chișinău! Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a donat 1 000 de litri de lichid dezinfectant pentru Parcul Urban de Autobuze. Valoarea donației este de 40 000 de lei. Reprezentanții întreprinderii municipale spun că dezinfectantul le va acoperi necesitățile pentru mai mult de o lună, iar cetățenii se vor simți în siguranță.

Foto: A.S.I.C.S

”Mii de oameni folosesc zilnic transportul public și este foarte important de a reduce pericolul de răspândire a unor posibile riscuri de sănătate. Acest lucru s-a văzut mai ales în perioada pandemiei COVID-19, dar și acum subiectul este actual. Înțelegem că pentru a menține transportul public sigur pentru pasageri, e nevoie de cheltuieli considerabile și ne aducem aportul ca să fie eliminate riscurile pentru oameni”, a declarat președintele A.S.I.C.S., Gheorghi Barbarov.


Parcul Urban de Autobuze are în gestiunea sa 205 autobuze, iar zilnic sunt transportați până la 90 000 de pasageri.

”Prin autobuzele noastre circulă un flux atât de mare de pasageri, vă dați seama că toată cantitatea de microbi, bacterii și viruși este foarte mare. Datorită faptul că o să fie dezinfectant destul, o să avem mai puține cazuri de îmbolnăviri”, a spus șeful Punctului Medical din cadrul Parcului Urban de Autobuze, Grigore Voloșciuc.

Reprezentantul întreprinderii a spun că pentru fiecare autobuz este nevoie, zilnic, de trei litri de dezinfectant, iar stocurile se epuizează foarte repede. Donația va acoperi necesitățile lor pentru o lună – o lună și jumătate.

”Dezinfectantul a fost adus la timp. Situația în țară nu e chiar atât de simplă și la întreprindere la fel. Prețurile la combustibil cresc vertiginos și zilnic. Timp de o lună noi avem o economie financiară substanțială și un ajutor foarte bun pentru populație”, a adăugat Grigore Voloșciuc.


Menționăm că Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a fost creată la propunerea mai multor organizații obștești și are drept scop implementarea proiectelor de creștere a calității vieții în comunitățile locale, precum și promovarea sportului profesionist și de amatori.


Pub