Două grădinițe, închise acum 20 de ani, își redeschid ușile la toamnă. Ceban: Sunt foarte multe solicitări din partea părinților

Două instituții preșcolare, închise acum 20 de ani, au fost renovate și urmează să-și deschidă ușile pentru copii, în luna septembrie. Este vorba despre grădinițele nr.3 și nr.18. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban.

Foto: Facebook:Ion Ceban

„În 2021 am inițiat reabilitarea fostei grădinițe nr. 3 (activitate sistată în 2000) și nr. 18 (activitate sistată în 2001). În acest sens, Primăria Chișinău, în total pentru perioada 2021-2022, a alocat mijloace financiare: pentru IET nr. 3 - suma de 17 milioane lei, pentru IET nr. 18 - suma de 8,4 milioane lei.

Mijloacele financiare planificate au fost alocate pentru: reproiectarea instituțiilor, conform cerințelor „Regulamentului sanitar pentru instituțiile de educație timpurie”, lucrările de reparație capitală și amenajarea teritoriului, dotarea instituțiilor cu mobilier, inventar moale, utilaj tehnologic și toate cele necesare pentru buna funcționare a instituțiilor.

Capacitatea

IET Nr. 3 - 150 copii (5 grupe)

IET Nr. 18 - 90 copii (3 grupe)”, a menționat edilul.

Totodată, Ceban a spus că una din prioritățile Primăriei Chișinău este asigurarea cu locuri în grădinițe a copiilor din municipiu.

„Avem foarte multe solicitări din partea părinților privind înscrierea copiilor în grădinițe, iată de ce întreprindem toate acțiunile, în limita posibilităților actuale, de a reabilita și redeschide cât mai multe instituții educaționale”, a conchis edilul capitalei.

Ar putea fi o imagine cu interior

Ar putea fi o imagine cu cer şi copac



Pub