Doi foști polițiști s-au „reprofilat” și au ajuns pe mâna oamenilor legii: Sunt acuzați de șantaj

Doi foști polițiști din Anenii Noi sunt acuzați de șantaj. Ar fi cerut 5 mii de lei pentru a nu denunța o tentativă de furt. Magistrații de la Judecătoria Anenii Noi au dispus astăzi mandat de arest preventiv pe numele acestora pe 30 de zile.

Foto: Colaj

„Poliția a constatat că cei doi foști funcționari publici cu statut special, dintre care unul la momentul actual activează în cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, cunoscând despre o tentativă de furt, au amenințat cu denunțarea la poliție a făptuitorului, solicitând de la acesta mijloace bănești în sumă de 5000 lei.

La data de 25 și 26 mai 2022 au fost efectuate percheziții, în cadrul cărora au fost ridcate mai multe obiecte cu tangență la caz. Bănuiții au fost reținuți pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Aceștia sunt cercetați în baza art. 189 alin. (3), lit. e) Cod penal al Republicii Moldova (Șantajul), dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele implicate riscă de la 7 la 10 ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi în mărime de la 92 500 la 1170 500 lei”, anunță MAI într-un comunicat.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Pub