După ce au fost criticați, șeful IGP l-a invitat pe Avocatul Poporului la discuții: Vor dezbate cazul celor doi polițiști concediați de la Soroca, ce au bătut două persoane

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, a discutat cu Avocatul Poporului după ce aceasta a constatat incompletă ancheta pe cazul celor doi bărbați, bătuți în comisariatul Soroca. Șeful IGP precizează că a luat act de recomandările Ombudsmanului și a fost stabilită o ședință comună de lucru pentru sfârșitul lunii mai.

Foto: Captură video

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu a avut o discuție telefonică cu reprezentantul oficiului Avocatul Poporului comunicându-i despre „deschiderea de a pune la dispoziția OAP materialele acumulate în cadrul anchetei pentru o analiză multiaspectuală”.

„În cadrul discuțiilor a fost stabilită o ședință comună de lucru, care va avea loc la data de 30 mai, unde vor fi prezentate materialele anchetei respective, care până la această etapă nu au fost studiate de autorul raportului și care au stat la baza emiterii actului administrativ al IGP (ordinul de sancționare cu concediere). Precizăm că respectivul ordin de sancționare la moment este obiectul examinării în instanța de judecată, urmând ca instanța să dea apreciere.

La fel s-a convenit că în cadrul ședinței, în eventualitatea deținerii unor probe/informații suplimentare care nu sunt cunoscute Inspectoratului General al Poliției și nu au fost prezentate până la moment, Avocatul Poporului le va oferi pentru a le stabili încadrarea juridică”, se arată în comunicatul emis de Poliția Republiciii Moldova.

Avocatul Poporului constată o anchetă incompletă al Ministerului Afacerilor Interne pe cazul celor doi bărbați, bătuți în comisariatul Soroca de polițiști în noaptea de 31 ianuarie 2022.

Poliția Republicii Moldova a neagat că a tăinuit cazul privind angajații care ar fi bătut doi tineri tineri la Soroca. „Informăm că din data de 31 ianuarie, imediat după producerea incidentului, subofițerii vizați în anchetă au fost înlăturați de la exercitarea atribuțiilor de serviciu”, arată comunicatul emis de oamenii legii.


Pub