Deputatei Marinei Tauber i se interzice să părăsească Moldova pe un termen de 60 de zile

tauber
Foto: Tauber/Facebook

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber este obligată să nu părăsească țara pe un termen de 60 de zile. Dânsa este bănuită de spălare de bani în proporții deosibit de mari în dosarul denumit generic „Frauda bancară”. Informația a fost confirmată pentru #diez de comunicatoarea Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Pe 26 mai, deputații au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber la scurt timp după ce i-au ridicat-o și lui Ilan Șor.

Dumitru Robu, procurorul general interimar, a menționat că dânsa este învinuită că a participat în calitate de complice în spălarea banilor în proporții deosibit de mari în cadrul unui grup criminal organizat.

La rândul ei, Marina Tauber, a menționat că dacă acuzațiile aduse la adresa dânsei nu vor fi demonstrate, atunci ea se va adresa în judecată.

Amintim că, pe 19 mai, în cadrul ședinței parlamentului, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a deputaților Partidului „ȘOR” Marina Tauber și Ilan Șor.

Marina Tauber și Ilan Șor sunt acuzați în baza articolului 243 din Codul penal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente