Festivalul Industriilor Creative 2022 vine să prezinte diversitatea economiei de creație prin 30 de workshopuri și ateliere tematice

fic_1290x720
Foto: FTA

Cinci zile pline de prezentări inspiraționale, workshopuri și ateliere tematice, concerte și proiecții de film. Festivalului Industriilor Creative 2022, cu tematica „Industriile Creative: Acum și în Viitor”, care se desfășura între 1-5 iunie la Chișinău, vine cu o agendă plină pentru profesioniști, adolescenți, tineri și cei interesați de domeniu.

Astfel, în primele 5 zile ale verii, la Artcor și Mediacor vor fi găzduite peste 30 de evenimente dintre care, prezentări și discuții cu invitați internaționali, nouă workshop-uri și ateliere practice, un curs intensiv de design grafic, două sesiuni de discursuri inspiraționale ținute de 11 speakeri, cinci concerte, cinci proiecții de film, două proiecții interactive, un proiecție de design animation, show-uri de lumini, instalații imersive, expoziții de artă, sesiuni de networking.

Sub umbrela evenimentuluivor mai fi organizate vizite la sediile companiilor de creație, la universitățile de profil și hub-urile multifuncționale. Mai mult, tinerii care-și doresc o carieră creativă vor putea să se înscrie la sesiunile de orientare profesională și chiar să-și găsească un loc de muncă.

Festivalul Industriilor Creative 2022 își propune să devină o platformă pentru toți actorii industriei, să popularizeze domeniul creativ în rândul tinerilor și să arate potențialul de dezvoltare a domeniului. Evenimentul va fi un bun prilej pentru integrarea tuturor spațiilor creative și de creație din oraș într-o hartă a Cartierului Creativ – inițiativă care va fi lansată în primele zile ale verii.

Festivalului Industriilor Creative 2022, cu tematica „Industriile Creative: Acum și în Viitor” este organizat de Asociația Companiilor de Creație și Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia.

FTA susține dezvoltarea industriilor creative și își propune să crească ponderea economiei creative din Moldova, transformând-o într-un motor esențial pentru imaginea națională, coeziunea socială și dezvoltarea economică a țării.

În următorii ani, FTA va reuni competențele creative și tehnologiile emergente în noile domenii CreaTech, îmbrățișând posibilitățile comerciale și culturale ale realității virtuale, producției virtuale și ale altor domenii în curs de dezvoltare.

În prezent, în industria creativă din Moldova sunt angajați peste 12 mii de tineri la cele peste 2 mii de companii din domeniile design, publicitate, digital media, arhitectură, muzică, film, teatru, animații, editare carte și jocuri, AR/VR.Programul Festivalului Industriilor Creative 2022 poate fi consultat aici sau pe paginile de facebook ale Artcor și Mediacor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente