Ateliere de creație și concerte. În acest weekend în Chișinău va avea loc o serie de activități culturale

Foto: Dorin Seremet

Primăria Municipiului Chișinău a informat că în acest weekend va avea loc o serie de activități în cadrul Proiectului municipal „Dialog cultural cu chișinăuienii”, ediția 2022.

Astfel, sâmbătă, 28 mai 2022, între orele 11.00 și 13.00 în Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, strada Miron Costin, sectorul Râșcani se va desfășura manifestarea cultural-artistică „Fii activ și creativ”, cu participarea elevilor de la Școala de Artă „V. Poleakov”.

Programul evenimentului va include masterclassuri, expoziții cu lucrări artistice, ateliere de creație cu genericul „Culorile păcii”, sesiuni de grataj, quilling și pictură în acuarelă, moderate de către profesorii secției Arte vizuale împreună cu discipolii lor din clasele absolvente. Evenimentele se vor desfășura pe toată durata orelor menționate mai sus.

De asemenea, va avea loc înmanarea festivă a certificatelor de absolvire pentru 130 de elevi de la profilul Artă muzicală, Arte plastice, Arte teatrale, Coregrafie. 

Programul artistic va întruni evoluarea colectivelor de forță din instituție, cu participarea a circa 250 de elevi. Piesele incluse în program reprezintă creații din patrimoniul național și universal ale celor mai renumiți compozitori ai lumii.

Mai mult decât atât, la ora 13.00, în scuarul Sarmizegetusa va avea loc Concertul de totalizare susținut de elevii și profesorii Școlii de Arte „Alexei Stârcea”, cu genericul „Tinere Talente”. Programul acțiunii cultural-artistice este parte a Proiectului social cultural de weekend „Dialog cultural cu chișinăuienii”.

În cadrul concertului vor evolua: Orchestra de FanFară, conducător Mihail Lisii, Orchestra de acordeonisti „Magic Acordeon”, dirijor Lilia Știuca, Orchestra de muzică populară „Ciuleandra”, conducător Gheorghe Crețu, Maestru în Artă, Ansamblul folcloric „Crizantema”, conducător Ludmila Țurcan, Ansamblurile coregrafice „Meleag Basarabean”, conducător Ruslan Jardan și „Floarea soarelui”, conducător Maria Grossu, Ansamblurile de violoniști „Violini”, conducător Daniela Cihicin, „Andante” și „Corzile fermecate”, conducător Victoria Cuculschi.

Totodată, vor evolua interpreții soliști ai secțiilor Cor/Canto, Acordeon, Arta dramatică.

În cadrul activităților enunțate vor fi organizate ateliere de creație și concursuri distractive pentru copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente