image
Sursa foto: Profimedia Images

VIDEO: Liderul cecen Ramzan Kadîrov: Atacăm Polonia în 6 secunde, dacă primim ordin

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat într-un mesaj video că este gata să atace Polonia dacă primește ordin, după ce „chestiunea Ucrainei a fost încheiată”.

„Chestiunea Ucrainei este încheiată. Sunt interesat de Polonia. Ce încearcă să obțină Polonia? După Ucraina, dacă primim ordin, în 6 secunde vă arătăm de ce suntem în stare. Mai bine vă retrageți armele și mercenarii”, spune Ramzan Kadîrov într-un mesaj video postat pe Twitter de un jurnalist BBC, potrivit Newsweek.

Polonia este printre țările care a furnizat armament Ucrainei și unul dintre cei mai vocali critici ai Rusiei, de la începerea invaziei pe 24 februarie.

Afrimațiile lui Kadîrov evidențiază îngrijorările exprimate de unii lideri polonezi, care au spus că Rusia ar putea lansa în viitor un atac împotriva Poloniei, mai scrie Newsweek.

În mesajul său, Ramzan Kadîrov mai pretinde ca Polonia să-și „ceară scuze oficial pentru ce i-a făcut ambasadorului nostru”, trimitere la episodul în care ambasadorul rus la Varșovia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roșie în timp ce depunea o coroană de flori la cimitirul soldaților sovietici din capitala Poloniei.

„N-o să trecem cu vederea peste asta, să țineți minte”, a mai avertizat Kadîrov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: