image
Sursa foto: JURNAL.MD

Dodon a vrut să fugă din RM? Procuror: „Urma să plece astăzi; În portofel a fost găsită o sumă mare de bani”

Fostul șef al statului Igor Dodon urma să plece astăzi, la ora 9:00, într-o deplasare într-un alt stat, a anunțat unul dintre procurorii de caz comunicând că în portofelul său a fost găsită o sumă mare de bani în diferită valută. Informația a fost confirmată pentru procurori și de către Igor Dodon.

„La perchezițiile făcute la domiciliu și în automobile au găsite probe care confirmă că el urma să plece peste hotarele Republicii Moldova, astăzi, la ora 9:00. A fost găsită valută străină în sume mari care indicau caracterul intenționat de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. Ținând cont de complexitatea cazului și că dumnealui este vizat și în altă anchetă penală efectuată de Procuratura Generală, având în vedere riscurile care se deja se produseseră cu un complice de-al său, s-a recurs la reținere și deja astăzi la înaintarea mandatului de arestare preventivă”, a mai adăugat procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc.

Jurnal.mdJurnal.md

Întrebat de jurnaliști de ce Igor Dodon nu a fost dus în izolatorul Centrului Național Anticorupție, dar în izolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, procurorul de caz a precizat că acolo a fost dus cumnatul său Merineanu, iar măsura a fost luată pentru ca cei doi să nu poate comunica între ei.

Solicitarea procurorilor privind emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Igor Dodon este argumentată de patru riscuri anunțate de acuzatori: riscul eschivării, riscul ingerinței urmăririi penale în vederea distrugerii probelor, riscul săvârșirii unor infracțiuni și riscul privind dezordinele publice.

La ora 15:30 magistrații de la Judecătoria Ciocana urmează să-și anunțe decizia în privința demersului înaintat de procurorii anticorupție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: