image
Sursa foto: Profimedia Images

A murit Ray Liotta, cunoscut pentru rolul din „Goodfellas”: Actorul avea 67 de ani

Actorul american Ray Liotta, cunoscut în special pentru rolul său din filmul „Goodfellas”, regizat în 1990 de Martin Scorsese, a murit vineri, la vârsta de 67 de ani, informează The Independent.

Liotta a murit în somn, în timp ce se afla în Republica Dominicană, unde era implicat în turnarea unui film numit „Dangerous Waters”.

Ray Liotta se afla într-o revenire spectaculoasă a carierei sale, conform publicaţiei Deadline. Printre ultimele producţii în care s-a remarcat se numără The Many Saints of Newark (2021), No Sudden Move (2021) şi Marriage Story (2019), film care a obţinut un premiu Oscar în 2020 şi alte cinci nominalizări.

Ray Liotta s-a născut pe 18 decembrie 1954 în Newark, New Jersey. A studiat actoria la universitatea din Miami. Iniţial, a avut rolul mici în seriale şi filme de televiziune.

La mijlocul anilor 1980, a interpretat un poliţist într-un serial difuzat de ABC, înainte de a apărea pe marele ecran în primul său rol important, pentru care a primit o nominalizare la Globul de Aur, în filmul Something Wild (1987), în care a jucat alături de Melanie Griffith şi Jeff Daniels.

În 1989 a jucat alături de Kevin Costner în Field of Dreams. Un an mai târziu, în 1990, Martin Scorsese l-a distribuit în cel mai cunoscut rol al vieţii sale: gangsterul Henry Hill din filmul Goodfellas, unde a jucat alături de Robert de Niro şi Joe Pesci, scrie digi24.ro.

Alte roluri memorabile a mai făcut în Narc (2002), Hannibal (2001), Blow (2001), Copland (1997) sau filmul de televiziune Rat Pack (1998), unde l-a interpretat pe Frank Sinatra.

Ray Liotta tocmai terminase de jucat în noul film al lui Elizabeth Banks - Cocaine Bear, care, conform IMDb, urmează a fi lansat în 2023.

Noutăţile partenerilor

comentarii: