Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Șeful Moldovagaz, întrebat de ce tolerează datoriile din stânga Nistrului: „Tehnologic este greu de oprit”

Șeful Moldovagaz Vadim Ceban a declarat în această seară la Jurnal TV că nu poate stopa livrarea gazelor naturale în stânga Nistrului în contextul datoriilor acumulate de-a lungul anilor, deoarece tehnic nu este posibil.

„În locul nostru dvs ați fi lăsat cetățenii noștri fără gaz? Să lăsăm fără energie electrică malul drept? Ca manager vă spun că o anumită cantitate de gaze naturale se transportă din partea de Est a țării și pentru a aproviziona partea dreaptă a țării aceste cantități de gaz trebuie să parcugă o direcție, iar direcția respectivă este din partea de Est și până la Sud, tehnologic este greu de oprit. A doua parte este partea comercială. Noi permanent acest lucru menționăm, permanent adresăm în judecată, acest lucru se discută în cadrul diferitor comisii guvernamentale și interguvernamentale”, a declarat Vadim Ceban.

Despre această datorie istorică se discută și la fiecare ședință cu Gazprom, declară Ceban, care spune că: unica soluție identificată cu Gazpromul este să lăsăm într-o parte datoria istorică a regiunii transnistrene, acolo sunt alte subiecte de discuție și alt nivel de reglementare, iar ce ține de partea noastră să clarificăm datoriile istorice acumulate în perioada 1994-2015 de 709 milioane de dolari despre care am discutat foarte mult”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: