image
Sursa foto: Profimedia Images

Vadim Ceban, despre noul tarif la gaz: „Noi am propus să fie pentru perioada verii”

Vadim Ceban șeful Moldovagaz a explicat în această seară la Jurnal TV că tariful propus către ANRE de majorarea a prețului pentru un metru cub de gaz la 24 de lei va fi valabil doar pentru perioada verii.

Din toamnă consumatorii ar urma să achite tariful actual sau între 15 și 16 lei pentru un metru cub de gaz, anunță Vadim Ceban.

„Noi am propus ca noul tarif să fie pentru perioada verii, vedem ce va fi la toamnă. Noi am propus formula aceasta ca să avem o formulă așa cum se mișcă piața, așa să fie sincronizate tarifele pe intern. Acest lucru pentru consumatorii casnici nu va avea un impact mare în perioada de vară, dar asta a fost ideia ca în perioada de iarnă să avem cel puțin tariful pe care îl avem la moment. Nu pot spune precis, dar posibil să avem 15-16 lei de la 1 octombrie, așa sunt previziunile noastre reieșind din prețul de piață. Sperăm că totuși piața se va normaliza, nu vor fi presiuni geopolitice care derivă din situația din Ucraina și regiune. Anumite cantități de gaze pot apărea pentru a acoperi deficitul cela care apare la moment, pentru că dacă vor fi riscurile care se analizează la nivel de diferite țări ale UE, riscurile sunt destul de mari în cazul în care se sistează furnizările de gaze naturale din Federația Rusă”, a declarat Ceban la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Noutăţile partenerilor

comentarii: