(video) Ședința CMC, amânată: Consiliera PAS, Zinaida Popa, implicată într-un accident, în timpul pauzei, nu poate prezida reuniunea

Consiliul municipal Chișinău s-a întrunit astăzi, 26 mai, din nou în ședință. Inițierea unui referendum pe subiectul fostului teren al Stadionului Republican, pe ordinea de zi.

Foto: Captură de ecran

15:07 Ședința va continua marți, 31 mai, la orele 10:00. 

15:02 Președinta de astăzi a ședinței CMC, Zinaida Popa din cauza că a căzut într-un accident rutier nu va fi prezentă la ședință.

15:00 Consilierii PSRM au anunțat că pleacă la judecătorie să îl susțină pe fostul șef de stat, Igor Dodon. 

13:34 Consilierii au luat o pauză de masă. 

13:05 Ședința continuă cu scandal. 

12:19 După ce consiliera PAS, Zinaida Popa a părăsit ședința se propune alegerea unui nou președinte a ședinței CMC. 

12:16 Aleșii locali au revenit în sală, sunt 30 de consilieri. Aceștia cer continuarea ședinței. 

11:41 Ședința de astăzi a CMC a eșuat, după două ore de certuri și schimburi de replici. În cele din urmă, s-a decis ca aleșii locali să se întrunească din nou marți, 31 mai, la orele 10:00. 

11:39 Consiliera PAS, Zinaida Popa a revenit în sala de ședință. 

11:15 Andrei Năstase cu declarații către consilieri, după ce Dicari Cojocaru a zis că el a părăsit sala pentru că nu vrea să voteze proiectul privind inițierea unui referendum pe subiectul fostului teren al Stadionului Republican: „Eu nu sunt nici cu PAS nici cu socialiștii”.

11:24 Andrei Năstase a cerut consilierilor închiderea ședinței CMC. 

11:18 Secretarul CMC, Adrian Talmaci, a anunțat că din moment ce președintele ședinței nu-și exercită atribuțiile, oricare dintre consilieri poate solicita să i se acorde vot de neîncredere.

11:10 Președinta de astăzi a ședinței CMC, Zinaida Popa, a părăsit sala, după ce i-a solicitat consilierului PSRM Dinari Cojocaru să nu-i închidă gura, iar acesta i-a răspuns: „Noi nu doar o să vă închidem gura, dar și o să vă dăm afară”.

11:00 Consilierii PAS și cei din Platforma DA au revenit în sală.

10:46 Consilierii PAS și Platformei DA au revenit în ședință. 

10:30 „Pentru cei care ne privesc, asistăm iarăși la continuarea a unui circ de prost gust pus la cale de către PAS și Partidul DA, care sunt împotriva transparenței”, a declarat consilierul PSRM, Dinari Cojocaru.

10:26 La ședință au rămas 26 de consilierii municipali.

10:24 PAS a anunțat că nu va participa la votarea acestui proiect și a părăsit sala ședinței. 

10:21 43 de consilieri municipali sunt prezenți la ședință. Consiliera PAS, Zinaida Popoa, a cerut să fie date explicații cum s-a votat proiectul privind inițierea unui referendum pe subiectul fostului teren al Stadionului Republican. Secretarul CMC a declarat că proiectul trebuie să fie revotat din motiv că în momentul votării proiectului consilierii din partea Șor nu erau prezenți în sală, astfel nefiind cvorum.

Urmărește live pe UNIMEDIA:

Vezi ordinea de zi aici.


Pub